Kultapöllö — Valittuja lastenrunoja

Itkonen, Jukka
Nimeke: Kultapöllö — Valittuja lastenrunoja
Tekijät: Itkonen, Jukka (Kirjoittaja)
Pikkujämsä, Matti (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789523545007
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Lasten Keskus
Painos: 2. painos, 2022
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 137
Tuoteryhmät: Runot
Sadut ja tarinat
Kirjastoluokka: L82.2 Suomenkieliset runot
Ikäsuositus: 4
Jokaisessa ihmisessä
asustelee satu.
Sen luo johtaa jalkapolku,
ei asfaltoitu katu.

Jos teillä aikaa liikenee,
tulkaa toki tänne.
Voitte saada itsestänne
parhaan ystävänne.

Nyt hemmotellaan runon ystäviä! Kultapöllö sisältää Jukka Itkosen suosituimpia lastenrunoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Mukana on pitkälti toistasataa runoa - oivaltavia, hauskoja, koskettavia, elämäniloisia, parasta laatua itkosmaisia.

Itkosen tekstit puhuttelevat monenikäisiä, ja niitä fanitetaan taaperosta mummoon ja vaariin. Toisin katsomisen taito ja asioiden suhteellisuuden näkeminen ovat Itkosen runouden ydintä. Itkosen sanoin: ”Maailma ei ole sellainen kuin se on, vaan se on myös sellainen kuin se voisi olla.”

Teoksen runot ovat kattava läpileikkaus Itkosen monipuolisesta tuotannosta. Mukana on eläin- ja luontorunoja, sanaleikkejä, urheilurunoja, tarinallisia runoja ja laulullisia tekstejä - ja paljon paljon muuta. Toisinaan runot ponkaisevat hulvattomaan vauhtiin, välillä taas rauhoitutaan herkkiin kuvauksiin. Valikoimassa on mukana myös kourallinen aiemmin julkaisemattomia runoja.

Jukka Itkonen (1951-2021) oli kirjailija, jonka laajaan tuotantoon kuuluu runoja ja proosaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Hän on kirjoittanut myös näytelmiä ja kuunnelmia sekä tehnyt suomennoksia ja laulutekstejä. Itkonen on tehnyt pitkään yhteistyötä mm. Esa Pulliaisen ja Agentsien, Kaj Chydeniuksen ja Marjatta Meritähden kanssa. Hänet on palkittu mm. Anni Swann -mitalilla, Suomen Kirjailjaliiton Tirlittan-palkinnolla sekä Arvid Lydecken-, Kaarina Helakisa- ja Savonia-palkinnoilla. Tänä vuonna Itkonen viettää 70-vuotissyntymäpäiviään.

Matti Pikkujämsä on kuvittaja-graafikko, jonka ateljeehen jonotetaan innokkaasti. Värikäs, omintakeinen ja lämminhenkinen tyyli on hurmannut Japania myöten. Kirjankuvitusten ja kansien lisäksi hänen kädenjälkensä on tuttu mm. lehdistä, tekstiileistä, muotokuvista sekä paperitavarasta. Pikkujämsä on palkittu mm. Vuoden kuvittajana sekä Rudolf Koivu -palkinnolla.

Rautaiselta tekijäkaksikolta on syntynyt monia yhteisiä teoksia, mm. Tukaani puussa (2018), Hirvi irvistää (2016) ja Laulavat lenkkitossut (2015).


Tuote